Paj

Lördag....ledig...skönt!!!
Igår hade jag trevligt besök hos mig, det var min Kusin Linda och hennes mamma Bittan som var här, och så var ju naturligtvis mina kära systrar och mamma här oxå.
Tack för en jättetrevlig kväll!!

Linda, du frågade ju om receptet på pajen som vi åt, och eftersom jag glömde att ge dig det i går så skriver jag ner det här....så kan ju även ni andra som läser det oxå prova den, det är verkligen en jättegod paj som är jätte enkel att göra.

Tacopaj

Till en vanlig rund pajform:

Pajdeg;
3 dl vetemjöl
125gr kylskåpskallt smör/margarin
2-3 msk vatten

förgrädda pajskalet

tacofärs ca 500-600g

2 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
4 msk majonäs
3 dl riven ost
2 hackade tomater
1 hackad lök
hackad feferoni...efter smak
lite pepper

blanda ihop allt och bred det över tacofärsen
gräddas i 220g ca 30 min

Om man inte gillar allt för stark mat så ska man välja en mild feferoni, jag hade handlat hem både stark och mild feferoni, så jag hade tänkt att jag skulle ha den starka i pajen och den milda som tilltugg brevid pajen, så jag började hacka den starka och la ner den i skålen med cremefraiche blandningen men så tänkte jag att jag skulle smaka på den starka feferonin för att se hur stark den var, och då höll jag på att dö!! det var det starkaste jag någonsin har smakat, hela halsen snörpte ihop sig på mig så jag inte fick luft..tårarna sprutade ur ögonen, samtidigt som spottkörtlarna fick spelet så det rann saliv ur munnen på mig...Vilken syn va!! ha ha tur jag var ensam hemma då...så när jag väl kunde börja andas igen efter hostattackerna som nästan fick mig att kräkas..fniss...så började jag att pilla bort alla små bitar av den superstarka feferonin (jag hade som tur var inte blandat ner det i röran) och hackade istället ner lite av den milda goda feferonin....men när vi åt så så fick Bittan en liten bit av den starka feferonin, så jag hade inte lyckats få bort alla bitar...
tur att jag smakade på den innan, annars hade vi inte kunnat äta pajen!!

Idag ska jag åka till Linköping och se på bio, Rallybrudar, bokade platser nu på morgonen, och upptäckte då att det var ju fler som ville se den filmen ..hm..fanns bara två platser kvar på rad1...men det var ju den filmen vi ville se så då fick det bli rad 1.. det märks om man har nackspärr i morgon!

Nu är det dan före dan före operationsdagen....och en sak som är helt klart är att jag är 10 ggr så nervös som Philip är..pratade lite  med honom idag om hur han kände inför operationen...men han rycker bara lite på axlarna och säger att jag är inte orolig...jag kommer ju att få en present för att jag har varit duktig sen, och det är så sant, jag har handlat ett MicroLab till honom som han kan sitta och pyssla med när han ska vara hemma från skolan några dagar.
Så det är skönt att han har den inställningen som han har, och jag hoppas jag kan bevara mitt lugn så jag inte smittar över min oro på honom.
Men jag vet ju att det kommer att gå så bra så, han har ju sövts tidigare då han opererade in rör i öronen, men den här operationen kommer han nog känna av lite med efter då det kommer att göra lite ont i halsen, men så många halsflussar som han har haft så är han nog ganska härdad.....

Ta hand om er!!
Mallafrallan










Kommentarer
Postat av: Lenis

Tack Malin för en trevlig kväll...o jättegod mat. Är just uppe i kakbaket tillsammans med Kalle. Och skulle bara in en sväng o skriva ut reseptet till den goda saffranskakan då jag tog en glutt in på din blogg..=) alltid lika trevligt men nu är det dax att fortsätta o baka. Välkomna imorgon på 12 års kalas...mycke gott blir det när Kalle har fått bestämma =)Bye bye

2008-11-22 @ 15:52:51
Postat av: Bittan

Hej Malin

Tack för en jättetrevlig kväll med härligt sällskap och underbar mat. Här är receptet på Fisksoppan vi pratade om.

1 stor lök

2-3 msk olivolja

1 burk krossade tomater

2-3 pressade vitlöksklyftor

1 kuvert saffran (1/2 gram)

3-4 dl torrt vitt vin

salt och svartpeppar

1 1/2 dl strimlad purjo

1 strimlad fänkål (eller 1-2 tsk fänkålskrydda)

400-500 g benfri färsk lax

400 g torskfilé

6 stora färska scampi eller tigerräkor

500 g tinade, skalade räkor

Hackad färsk basilika eller persilja



Grovhacka löken och fräs i olja i en stor kastrull. Häll på tomaterna. Tillsätt vitlök, saffran, buljong och vin. Sjud sakta ca 20 min. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt strimlad purjo och fänkål (eller kryddan) Skär laxen i stora tärningar, torsken i bitar och lägg i soppan. Sjud tills fisken är precis genomkokt - men inte mer. Lägg under tiden i färska skaldjur som bara behöver sjuda ett par minuter. Hetta upp räkorna, de får inte koka. Strö över basilika eller persilja och lägg på en klick aioli. Servera soppan varm.



Smaklig måltid

Kram Bittan

2008-11-27 @ 19:42:35
Postat av: Malin

Hej Bittan!!



Tack snälla för receptet på fisksoppan, den ska jag prova snarast.

Kram Malin

2008-11-27 @ 22:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0